Geboortekaartje voor een regenboogbaby

My life… het geboortekaartje voor Puk

“Nee, dit wil ik niet.” En de tranen springen in mijn ogen. Het moet wel haar geboortekaartje worden, zij mag dit keer in het middelpunt staan. Ook al heeft Juul nooit een echt geboortekaartje gehad en willen we haar absoluut betrekken in het kaartje van Puk, het is niet haar kaartje. Het gevoel dat we niet aan Juul voorbij willen gaan is sterk, maar zoals de proefdruk eruit ziet, dat voelt niet goed.

Geboortekaartje kiezen

Maandenlang denken we hierover en af en toe zoeken we wat online, maar echt iets unieks kunnen we niet vinden (of bedenken). Uiteindelijk komen we uit bij een harmonicakaartje, dit vinden we wel leuk. De kleurtjes en opzet van het kaartje spreken ons wel aan. De naam staat eindelijk vast. Het voelde goed om Puk haar als tweede naam  Juultje te geven. Terwijl ik er eerst helemaal niet echt van overtuigd was of ik dit wilde. Zo krijgt Puk iets (voor ons dan) heel belangrijks van haar grote zus mee. Een tweede naam gebruik je niet zo vaak, maar is zeker niet onbelangrijk. Vaak wordt een tweede naam gebruikt om iemand te (ver)noemen, iemand die belangrijk is voor je. Op de voorkant van de proefdruk hadden we dan ook Puk Juultje laten drukken, maar het moment dat ik dat zag vond ik dat dat niet goed was. De naam Juultje overheerste en dat wilde ik niet. Niet voor Puk, want het is haar kaartje, haar geboorte. En het is mooi dat we Juul meenemen hierin als volledig lid van het gezin (dat is ze immers), maar ze hoeft niet de hoofdrol te krijgen. Dat zou niet eerlijk zijn naar Puk toe.

20151202_113207-1

Dat moest dus anders. Het werd alleen Puk op de voorkant. Juul hebben we genoemd als zus van… zonder sterretje*. Daarnaast hebben we gezocht naar een gedichtje wat stond voor de reis die we hebben moeten maken totdat we Puk kregen.

Na veel verdriet de hoop niet opgegeven,

want ons engeltje schonk ons een bengeltje voor het leven! 

Op het kaartje stonden vier foto’s van Puk en al haar ‘gegevens’ Daarnaast hebben we de tekst: “Eens in de zoveel tijd komt er een geweldig iemand langs… Hier ben ik!” boven een foto gezet. Gewoon grappig (vonden wij dan, haha) Voor mijn gevoel was het een luchtig, vrolijk kaartje geworden.

20151202_113229-1

Als met al vond ik het best lastig. Ik ben dan ook erg benieuwd wat jij zou doen of hebt gedaan bij de geboorte van je regenboogkindje. Wat vind jij van het vernoemen van je overleden kindje? Wat vind jij een leuke, mooie tekst voor het geboortekaartje. Of hou je juist je overleden kindje erbuiten?

  2 reacties op “Geboortekaartje voor een regenboogbaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram