Humor bij rouw, zwarte humor

Humor bij rouw, zwarte humor

Trots op de 1e plant die bij mij blijft leven😂 Ik floepte er wat uit en twijfelde of ik dit kon delen met jullie, maar ook dit zijn wij🙄 Ik zei dus: “Gelukkig kan ik m’n kinderen wel in leven houden…” Ehhh, oh nee, ook niet. 🙈🙊
#sorry #zwartehumor #rouw
#vetplant
Ik ben dus erg benieuwd of jij ook zwarte humor hebt! Voel me hier soms alleen in, durf dat niet zo goed openbaar te delen…
Lees ook: Foto’s van Juul
 De plant die het wel blijft doen
Bovenstaand bericht kon je gisteren vinden op mijn Instagram account. Het is namelijk zo, ik heb eindelijk een plant die blijft leven, een vetplant wel te verstaan. De groene vingers van mijn vader heb ik niet meegekregen in mijn DNA. Elke verjaardag probeert hij het weer en krijg ik weer een plant. Een plant die vervolgens weer netjes plaats maakt voor een nieuwe het jaar daarop. Want, ze gaan dood. Ik kan het gewoon niet. Eindelijk is er een plant die ook ik aankan, een vetplant. Hij groeit, wordt groter en Ewout en ik hadden het erover: “Hoe goed van ons!” Ik floepte de volgende opmerking eruit: “Nou, ik kan tenminste wel mijn kinderen in leven houden!” Ewout gaf me een blik en tegelijkertijd gooi ik erachteraan: “Oh nee, dat kan ik ook niet.” En we schieten in de lach. Hij dacht met zijn blik hetzelfde als ik hardop riep.
De kinderen konden er goed om lachen toen we dit vertelde. Het komt wel vaker voor en zij kunnen hier goed mee omgaan.
Ik praat er niet heel veel over. Naar familie, vrienden en wat collega’s kan ik hier heel open in zijn en ook daar kan ik de grapjes maken. Toch voelde ik altijd een rem om het in mijn blog te delen.
Toen ik via Instagram bijval kreeg, leuke en herkenbare reacties, besefte ik me dat ik hier zelf een taboe-dingetje van maakte voor mezelf.

ta·boe (bijvoeglijk naamwoord)verboden erover te spreken of als woord te gebruiken

ta·boe (het/deo en mmeervoud: taboes)iets dat niet gedaan of gezegd mag worden

Bron: Van Dale 
Zwarte humor

Zwarte humor: Een vorm van humor, gebaseerd op het leed van anderen met als doel te spotten en te amuseren. 

Bron: Wikipedia

Zwarte humor, een onderwerp dat ik tot nu vermeden heb in mijn blogs. Tot vandaag.

Hoe ik het zie? Redelijk als bovenstaande omschrijving, echter gebruiken wij het wellicht voor ons eigen leed; een overleden dochter.

Hier in huis kunnen we grapjes maken over Juul* en haar dood. Niet dat we dat in het belachelijke trekken, maar soms floept er hier gewoon wat uit. En dat voelt niet fout, niet verkeerd. Het is goed om af en toe hierom te kunnen lachen denk ik. Tenminste, voor ons. Ik begrijp ook dat niet iedereen erin staat zoals wij. Ieder zijn eigen manier natuurlijk.

@reentje2 Tijdens mijn kraamweek (dat kort na de tweede verjaardag van Valentijn was) stond zijn plant die ik speciaal voor die gelegenheid gekocht had er ook doods bij. Waarop ik op luchtige toon tegen de kraamzorg zei “tja, ik ben niet zo goed in dingen levend te houden”. Haha haar blik 🙊😂

 

Taboe

Waarom ik het dan toch vermeden heb in het openbaar is waarschijnlijk het taboe wat ik me in mijn hoofd haal. Misschien maak ik dat wel groter dan het is. Want, na mijn bericht gisteren kreeg ik van andere moeders (met een overleden kindje) ook leuke reacties. Ineens voelde ik mij hierin niet meer alleen, maar gesteund en begrepen.

@marritmuijtjens: Wij hebben ook zwarte humor over onze overleden zoon:

“Als andere kinderen heel druk zijn, zeggen dat we zo blij met onze rustige zoon (Guus) in zijn potje (urn)

En misschien heb ik het mis, misschien is het taboe er zeker wel. Maar dit zijn wij ook, dit hoort ook bij ons. Af en toe een opmerking maken die tegen het randje aan zit (of soms net eroverheen) kan hier gelukkig. We kwetsen niemand, want het gaat om ons eigen leed. En dat er soms net iemand over de vloer is die er flink geschokt door is… ja, dat kan wel eens voorkomen. Je ziet het niet altijd aankomen en bij een intens verdriet/verlies lijkt het soms ook niet op z’n plaats. En voor sommige mensen is dat ook echt zo. Maar dit is wie wij zijn.

@daisykesie: Oh gelukkig ben ik dus niet de enige! 🙈 Zo zei ik 2 dagen na de stilgeboorte, terwijl ze boven in haar mandje opgebaard lag “Ze is wel lekker rustig hè? Heb je geen kind aan.” 🙈 Stiekem voelde het wel even lekker om te kunnen lachen midden in al dat verdriet 

#isookgewoonnodig

zwarte humor, de plant blijft tenminste wel leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram