Moederdag, doe mee met Vlindermamaswap 2.0

Moederdag Vlindermamaswap 2.0

Voor wie?

Een #Vlindermamaswap. Oftewel een mamaswap (idee van MamavanElara) voor mama’s van overleden kindjes.

(grenzen zijn lastig, helaas moet ik hier wel een grens stellen. Je kan je aanmelden voor deze swap wanneer je je kindje verloren hebt vanaf 16 weken zwangerschap)

Voor wanneer en waarom?

14 mei is het weer Moederdag. Na het succes van vorig jaar zetten we dit jaar het mama zijn van onze overleden kindjes wederom centraal! Want doe je mee aan deze Vlindermamaswap, dan ontvang je een persoonlijk cadeautje  van een andere vlindermama ter herinnering aan het feit dat je ook echt wel mama bent van juist dat kindje niet bij je is. Of gewoon… omdat het fijn voelt dit voor en met elkaar te doen en te delen.

moederdag vlindermamaswap 2.0

Hoe werkt het?

Je stuurt mij voor 14 april een mail: lievejuul@outlook.com met onderwerp vlindermamaswap.

 • De naam + geboorte-/overlijdensdatum van je kindje(s).
 • Graag erbij vermelden wat voor jou bij jou kindje hoort. (Bijvoorbeeld bij ons is dat de kleur fuchsia en zijn dat roze Gerbera’s.)
 • Jouw naam en adresgegevens
 • Ook vanuit België kun je jezelf opgeven! Bij genoeg aanmeldingen is er de mogelijkheid om ook hier een swap te maken!!! (meldt dit wel duidelijk bij je aanmelding)

Ik trek daarna lootjes en mail jou de gegevens van de mama waarvoor jij mag gaan shoppen en knutselen!

 • Cadeautje is 5,- (Vergeet niet dat er nog verzendkosten bijkomen)
 • Denk aan de wensen van de andere mama
 • Pak het leuk in (hier vind je leuke voorbeelden: mamaswapideeën)
 • Verstuur het tussen  5 en 10 mei
 • Pak het pas uit op 14 mei, Moederdag!
 • Tijdens het maken, na het ontvangen en tijdens/na het uitpakken graag via jouw social media delen met #Vlindermamaswap (zo kunnen we onze creaties met elkaar volgen)

Verdere updates volgen via deze weg, mail en social media! Dus volg ook via Facebook, Twitter en Instagram! En deel met andere vlindermama’s!

Het lijkt me leuk als je meedoet! Jij bent toch ook een mama!

Liefs Nathalie

  3 comments for “Moederdag, doe mee met Vlindermamaswap 2.0

 1. maart 16, 2017 at 8:11 am

  Lieve Nance,

  Het feit dat de grens op 16 w ligt wil inderdaad absoluut niet zeggen dat je je onder deze grens geen moeder voelt.
  Als moeder van een overleden kindje (32w) en de ervaring van een miskraam kan ik je zeggen dat er een verschil is tussen deze verliezen. Hiermee zeg ik niet dat de pijn of rouw minder is, maar anders…en het verschil in beleving is ook heel persoonlijk.

  Vorig jaar had ik geen grens en kwam de situatie naar voren dat een moeder die haar pasgeboren kindje heeft moeten begraven, aangeven bij de gemeente enz. Een cadeautje moest sturen naar iemand die met 10w een miskraam heeft gehad. Dit voelde voor haar niet fijn.
  Ik heb gedacht aan een speciale vlindermamaswap voor onder de 16w. Omdat ik begrijp dat ook dit erg veel verdriet en rouw met zich meebrengt op zulke dagen. Misschien volgend jaar, maar voor dit haar kost dit erg veel tijd in organisatie.

  Een grens trekken klinkt hard en is ook naar. Bij het Vlinderkindcafé is er dezelfde grens, vandaar ook dat ik deze grens hierbij ook heb genomen. Ik hoop dat ik het hiermee wat verhelderd heb voor je. Ik begrijp echter het teleurgestelde gevoel.

  Liefs nathalie

  • Nele
   april 19, 2017 at 5:57 pm

   Ik wil toch graag ook even op jouw bericht reageren. Ik begrijp jouw gevoel namelijk volledig. Zelf heb ik afscheid moeten nemen van mijn zoontje na 15 weken zwangerschap. Hij leefde nog op het moment dat er beslist werd om de bevalling in te leiden. De beslissing werd genomen omdat hij trisomie 13 had en dus weinig tot geen overlevingskans had. Dus het gevoel dat dit niet hetzelfde is als een miskraam geldt zeker ook voor mij en ook ik vind het jammer dat er op deze manier een grens wordt getrokken want het voelt toch weer als het niet erkennen van mijn zoontje.

 2. maart 23, 2017 at 4:59 pm

  Lieve N,

  Het is uiteraard niet mijn bedoeling je dit gevoel te geven. En ook heb ik niet bewust ervoor gekozen om niet te reageren. In een eerdere reactie leg ik uit waarom deze keuze is gemaakt.
  Ik kan helaas niet iedereen betrekken en blij maken. Een vroeg of laat verlies van een baby is niet hetzelfde. Dit vind ik echt en hier sta ik achter. Dat deze moeders geen of minder verdriet hebben is niet waar ik het over heb. Ook niet over 1 kam scheren…. doe ik zeker niet.
  Nergens zeg ik dat ik het niet met je eens zou zijn. Natuurlijk is elk verhaal uniek en is elk kindje evenveel gewenst. Ik sta echter voor een bepaalde doelgroep en die is meer gericht op het verlies van een baby later in de zwangerschap. Hiermee ontken ik niet het verdriet van anderen.
  Dat de keuze simpel zou zijn om een grens te zetten, is ook alles behalve waar. Juist voor gevoelens zoals die van jou maakt het moeilijk.
  Ik heb na zitten denken over een reactie. Wat ik wil voorkomen is een oneindige discussie.

  Ik vind het mooi hoe je voor de andere moeders wil opkomen. Dit siert je enorm! Ik weet niet of je zou willen, maar jij mag en kan gewoon meedoen aan de swap. Dat je kindje kleiner was dan gemiddeld, dat doet niks af aan het feit dat je 16w zwanger was.

  Ik denk ook niet dat je mensen kwetst. Mocht je toch nog steeds willen dat ik je reacties verwijder, dan doe ik dat.

  Liefs nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram