nooit …

My life… nooit …

Ze komt thuis en duikt meteen giechelend achter de deur van de koelkast. Haar vriendin giechelend en smoezend erbij. Eerst denk ik nog wat een pubermutsen, maar al gauw vind ik het irritant. Als er dingen zijn die wij toch niet mogen weten, hou dat dan buiten de deur!

15 en puber

Als 15-jarige meid kan Nikki haar puberkwaaltjes wel hebben. Over het algemeen is het een lieve meid die weinig problemen veroorzaakt. Maar zoals elke tiener zijn er natuurlijk wel dingetjes. Ik ben geen moeilijke moeder volgens mij. Ze mag best veel, mits ze zich wel aan de afspraken houdt. En ja, dat ze dingen uitvreten dat snap ik ook wel. Ik ben ook 15 geweest.

Nu dus dat gegiebel in de keuken. Wat is er aan de hand? Ik wil het eigenlijk niet eens weten. Dan komt ze lachend achter de koelkastdeur vandaan. Ze ziet er anders uit!!!

Ze was even met het buurmeisje naar de winkel geweest, ons winkelcentrum ligt 20 meter verderop, dus daar hobbelen ze regelmatig rond. Het duurde ook een flinke tijd voordat ze terug waren. Ik was er al vanuit gegaan dat ze bij het vriendinnetje thuis waren. De meiden doen al jaren heeeeel veel samen. Dat zit dus wel goed.

Nikki heeft normaal bruin haar met daarin geverfde blonde plukken, maar nu is ze ineens donkerbruin met rood/paarse gloed.Weer een 15-jarige actie! Heel impulsief een pakje verf gekocht en meteen zelf in de verf gezet. Ik lach eerst en zie dan dat ze het heel netjes hebben gedaan en dat het ook nog eens mooi staat bij d’r.

Ik kan hier zo van genieten, dit gedrag. Ik zou natuurlijk boos kunnen worden, maar sommige dingen moet ze nu eenmaal zelf ontdekken. Ze vraagt nog even of ze thuis had mogen blijven van school als het was mislukt… Eh, nee dus. Dit soort acties doe je zelf zonder na te denken over de eventuele gevolgen. Dus ook op de blaren zitten als het zover zou komen. Maar ze heeft geluk, het is een mooi resultaat!

In gedachten

Ik kan het niet helpen om op zulke momenten aan Juul te denken. Nooit zal ik zulke momenten met haar meemaken, nooit zal zij streken leren van haar grote zus.

Nikki komt nu met de vraag voor een navelpiercing. Blij dat ze dit niet even spontaan kan doen, hier moet een volwassene bij aanwezig zijn. Dit is voor mij een stapje verder dan een kleurtje in het haar. Maar ja, brengt het haar schade? Ik weet het niet…het kan er altijd weer uit. Maar aan de andere kant, geeft het niet een bepaald beeld? (of ben ik nu ouderwets) Ik baal eigenlijk dat ze dit wil, waarom krijg ik dit dilemma over me heen?  En tegelijkertijd kan ik tranen krijgen van het feit dat ik dit dilemma met Juul nooit zal krijgen.

Ik ga er nog rustig over nadenken… en ondertussen besef ik maar weer al te goed dat ik iedere seconde van iedere dag de confrontatie hebt met het missen van Juul.

nooit

My life blogs, How is your life?!

Liefs Nathalie

  3 comments for “nooit …

 1. januari 18, 2015 at 8:17 am

  wat een heerlijke puberacties
  Maar kan me voorstellen dat je Juul* dan mist…
  Succes met je puberdochter
  Knuffel!

 2. januari 18, 2015 at 1:04 pm

  Toen ik 15 was wilde ik ook heel graag een navelpiercing. Als ik 18 werd zei me moeder. Word dit jaar 28 en wil het niet meer. Te veel meiden hadden het, echt een trend en zag dat bij het uithalen een stipje blijft. Dus wie weet gaat het vanzelf wel over.

  • januari 18, 2015 at 1:07 pm

   haha, ja dat komt ook nog vaak genoeg voor. als mama er maar lang genoeg over nadenkt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram