Zal het ooit weer goed met je gaan nadat je baby is overleden?

My life….kan ik ooit weer zeggen dat het goed gaat?

Verdriet en gemis

Regelmatig praten we over Juul, over de enige week die we met haar hadden en de zwangerschap waarin zoveel gebeurde. Regelmatig laten we de tranen nog vloeien. Dagelijks knaagt de pijn aan me. de frustratie en de vraag waarom zal denk ik nooit verdwijnen. Veel tekenen dat het niet goed met ons zou gaan zou je zeggen. Want hoe kan dat ook? Dat het goed gaat nadat je je baby levenloos op schoot hebt gehad, nadat je haar weg hebt moeten brengen om haar vervolgens in een potje weer op te halen en op je kast neer te zetten…

Plezier en een doel

Nog een paar weekjes en we gaan met vrienden een weekendje weg! Wat kijk ik hiernaar uit. Feesten en gezelligheid! Een tijdje terug een ontzettend gezellig feestje gehad, waar we als een stel mafkezen op volwassen leeftijd verkleed stonden als een stel pubers! Ik geniet ervan.

Drie dagen in de week mag ik naar mijn leuke werk. De kinderen hebben vanaf dag één weer mijn hart gestolen en ik ben blij met elk moment dat ik deel uit mag maken om bij te dragen in de voorbereiding van deze kinderen voor hun toekomst. Ook met mijn collega’s kan ik enorm lachen! Ik geniet ervan.

Mijn boek, mijn blog, mijn nieuwe doel in het leven. Moeders van vlinderkindjes die mij berichten sturen hoeveel steun en herkenning ze vinden in mijn schrijven. Mensen die uit het niets berichten hoe mooi en ontroerend ze mijn verhalen vinden. En familie en vrienden die dagelijks laten weten hoe trots ze zijn en hoe knap ze het vinden dat ik dit allemaal zo doe. Ik geniet ervan.

En natuurlijk mijn kinderen. Nikki die weer helemaal haarzelf is en me regelmatig laat schrikken, zoals ze voorheen ook deed. Met Ewout de kids plagen met verliefdheidjes en het luizenleven wat wij ze geven. En natuurlijk hoe goed ze het doen op school, werk en ga zo maar door. Ik geniet ervan.

Ik kon het niet zeggen

De eerste maanden na Juul haar overlijden kon ik nooit antwoorden dat het goed ging. Men vroeg dit uiteraard, gewoon de dagelijkse vraag die we zonder nadenken vragen aan mensen: “Hoe gaat het?”

Ik kon het niet zeggen, ik kreeg de woorden “Het gaat goed.” niet over mijn lippen. Ik was overtuigd dat ik dit nooit meer zou kunnen zeggen. Ik voelde me al schuldig naar Juul toe als ik erover nadacht.

Ik kan het zeggen

Er kwam een moment waarop ik me besefte dat ik al drie dagen niet gehuild had. Er kwam een moment waarop ik mensen het antwoord gaf: “Het gaat goed hoor.” Er kwam een moment waarop ik zin had om de deur uit te gaan. Er kwam een moment waarop ik weer zin had om te werken.

Er kwam een moment waarop ik me besefte dat ik me niet schuldig voelde bij deze momenten…

Ik werd me er bewust van dat ik niet meer dezelfde persoon ben, dat zal ik ook niet meer worden. Maar het belangrijkste, wat denk ik het keer punt is geweest, is dat ik accepteerde dat dit zo is. Ik accepteerde dat dit bij mij hoort, dat ik altijd verdriet zal hebben om Juul en dat de ups en downs blijven komen. Ik zeg het wel vaker. Ik zal nooit accepteren dat ze moest overlijden, maar ik accepteer wel dat dit nu bij me hoort. Zij hoort bij mij. Ik ben een trotse moeder van mijn prachtige vlinderkindje! En ik schrijf dit met een glimlach!!!

En dit gebeurde niet allemaal ineens, dit besef komt langzaam, het kruipt erin. En nog kan ik er soms wel aan twijfelen. In mijn blogs komt het misschien niet altijd naar voren, dit komt doordat ik graag wil laten weten hoe bepaalde momenten en situaties voor ons zijn, hoe wij deze ervaren. En ja, de uitblijvende zwangerschap helpt natuurlijk ook niet mee in je gemoedstoestand…

Maar ik kan het nu zeggen. Ondanks dit alles, al het verdriet, gaat het goed! Het gaat goed met ons!

Check de foto’s, zo ziet ons dagelijks leven eruit!

facebook  latest  Instagram-logo-005

My life blogs, how is your life?!

Liefs Nathalie

Naamloos 2Naamloos 3          Naamloos 4

Naamloos 5Naamloos 6    Naamloos

Naamloos 1    Naamloos 7   Naamloos 8

  4 reacties op “Zal het ooit weer goed met je gaan nadat je baby is overleden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram