International baby loss awereness week

My life…ons hoofdstuk.

c1fc79c9b26dabf1679ac31d4e4a7785Ze heeft het niet gered is het enige wat ik hoor en het blijft nagalmen in mijn hoofd. Ze heeft het niet gered… Ze heeft het niet gered…..NEE, NEEEEE, NEE, denk ik dit alleen maar, of schreeuw ik het luid…? Ik voel mijn hoofd nee schudden, maar weet niet of dat wel echt zo is. En op dat moment zak ik terug in het zwarte gat…

Ben ik zo’n slecht persoon? Is het karma? Wat heb ik gedaan dat ons dit moest overkomen? Er moet toch een antwoord zijn, er is toch een verklaring? Want dagelijks vraag ik me af:  “Waarom?” Op een waarom vraag is vaak een antwoord, een reden…toch?

Wie zijn ze?

Dagelijks loop je langs ze in de winkel, in de stad of op je werk. Je herkent ze niet, de invisible moms. Moeders die niet kunnen pronken met hun kindje, moeders die niet kunnen klagen over dat de kleine weer niet heeft doorgeslapen, moeders die niet zichtbaar moeder zullen zijn van dat kindje wat zij hebben verloren. Ook ik loop ze allemaal voorbij, net zoals zij mij voorbij lopen. Buiten een handjevol dames die ik inmiddels op mijn Facebook heb toegevoegd hebben ze ook voor mij een naam zonder gezicht. Maar één ding weet ik zeker. Er gaat bij ons geen dag voorbij dat wij niet aan onze baby denken. Er is geen situatie die wij voorbij kunnen laten gaan zonder dat we die steek in ons hart voelen, dat het niet zo mocht zijn. De meeste van ons branden dagelijks een kaarsje, ook regelmatig voor elkaar. Als we bijvoorbeeld weten dat de ‘verjaardag’ (ik heb er nog steeds geen naam voor kunnen vinden) van iemand z’n baby is.

Ik wil vandaag niet voorbij gaan aan de kinderen die hun leven op latere leeftijd, maar ook veel te vroeg hebben moeten inleveren. Ook deze moeders zijn onzichtbare moeders… En ik weet dat ik absoluut de vaders niet mag overslaan. Want al zijn mannen vaak wat minder open naar buiten toe hierover, zij hebben hetzelfde verdriet en dezelfde pijn!

Deze week +oproep/gunst

Vandaag is de laatste dag van de International baby loss awereness week. En bijzonder genoeg zie ik alleen bij de mij bekende invisible moms berichten, foto’s en36f666e190d6433d11e1b7a68c4b20fb kaarsjes op social media verschijnen. Ook ik was niet eerder op de hoogte van deze week. Ik begrijp hierdoor dat het dus niet echt een heel erg bekende week is. Via deze weg wil ik iedereen een hele kleine gunst vragen. 

De vraag is om vanavond om 19:00 uur minimaal een uurtje een kaarsje te branden, ter gedachtenis aan alle baby’s die overleden zijn. Als je social media hebt, wil je dan laten weten dat je hieraan meedoet? Ik zou het fantastisch vinden als jullie via www.facebook.com/mylifeblogs.nl een foto of berichtje kunnen achterlaten om je support te delen. Mijn doel voor mijn blog en boek is om meer awareness te krijgen voor babysterfte en ik wil jullie vragen om vandaag samen met mij hieraan deel te nemen.

Zo creëren we “The wave of light” om erkenning te geven aan de herinnering van de baby’s die licht in ons leven brachten.

Om nog extra awareness te krijgen wil ik onzichtbare ouders vragen of zij in een reactie kort willen vertellen over hun verloren kindje(s). Ik denk dat men geen idee heeft met hoeveel wij zijn…

My life blogs, how is your life?!

Liefs Nathalie

  4 reacties op “International baby loss awereness week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram