Heb jij ooit een huwelijksaanzoek gehad?

My life…..het huwelijksaanzoek en vooruitziende blik.

De dames rondom de hele wereld zijn van slag. George Clooney is getrouwd! Hele discussies zijn gaande; “Waarom doet hij dit? Ik was de ware.” Vrouwen worden gek, zij horen aan zijn zij te staan! En daarvoor is er zelfs een ik-heb-verdriet-om-George-hulplijn opgericht

Wat is het toch heerlijk dat ik mijn eigen George Clooney in huis heb. Niet dat ze op elkaar lijken, maar gewoon, dat hij mij droompartner is. Al bijna vijf jaar verder en nog steeds verliefd! Ik zie ons al lopen; Twee bejaarde, verrimpelde, grijze oude mensen en nog steeds hand in hand en genietend van elkaar. Met het kleine gegeven dat ik daar echter iets eerder zal zijn dan hij. Daarin gaan we niet echt gelijk op aangezien Ewout 11,5 jaar jonger is. Maar ach, dan kan hij mooi mijn luiers verschonen! Zoals het met de zorg gesteld is tegenwoordig, zou ik iedereen aanraden een jongere partner te zoeken. Zo heb je grotere kans dat je iemand hebt die je kan verzorgen later.

Maar weer even terug tot de orde van de dag. Ik wilde nu dan eindelijk gaan vertellen hoe ik ten huwelijk ben gevraagd. Door het isolement waarin wij ons op dat moment bevonden hebben veel mensen niet eens meegekregen dat wij ons hadden verloofd, laat staan dat ze hebben gehoord hoe het tot stand is gekomen!

Kerstochtend, ik ben ongeveer 18 weken zwanger van Juul. Het is geen fijne kerst, eind vorige week hebben we gehoord dat het een risicovolle zwangerschap zal worden. Vanaf nu moet ik het heel rustig aan gaan doen. Dus ik kom dan ook rustig uit bed, hobbel naar beneden en daar staan Ewout en de kids. Een rood lint is door de kamer gespannen en er hangen kaartjes aan. Ik denk alleen maar, wat een lief kerstcadeau, hoe creatief! Één voor één moet ik de kaartjes langsgaan en hardop voorlezen wat erop staat. zo bewandelde ik de weg die wij al gehad hadden. A trip down memorylane… En al snel sta ik in tranen. Hormonen of gewoon rake teksten…?

2014-09-29-10-55-53-241

Een paar voorbeelden van teksten op de kaartjes:

  • Dat ons boek nog meer hoofdstukken zou krijgen was ons niet bekend. Hoofdstukken als “1x per 2 weken elkaar zien.”
  • Onze relatie heeft de nodige testen doorstaan. Testen die ik nog vaker zou doen als dat moet. 
  • Nathalie, in het bijzijn van al onze kinderen wil ik je vragen om je om te draaien en je ogen te sluiten…… (oké, toen ging het kwartje wel vallen wat er gaande was hoor)

En daar zat hij met de laatste twee kaartjes en een prachtige ring! Mijn kerst was weer een stuk beter, voor even maar helaas. Snel werden we weer terug in de realiteit gezet door een bloeding. Ook de foto’s die we gemaakt hebben, zijn volkomen mislukt. Maar dit is iets wat ik gelukkig nog in mijn geheugen heb zitten en anders pak ik de kaartjes erbij. Als ik nu deze teksten teruglees, schrik ik van de woorden die hij gebruikt. Het boek, de hoofdstukken, de testen die we hebben moeten doorstaan…. niet wetende dat het allerergste nog stond te gebeuren…dat er in ons boek nog vele hoofdstukken zouden volgen en ook daadwerkelijk vorm zou krijgen. En als ik ze lees zit ik weer ik in tranen. (Goede, rake teksten dus. Hormonen zitten er vandaag niet bij namelijk)

Helaas hebben we tot de dag van vandaag geen datum kunnen prikken. De volgorde van kindje-trouwen zal voorlopig blijven staan. Mijn leeftijd geeft niet veel keus. Ewout is al aan het roepen dat hij me opnieuw moet vragen, zo lang gaat het al duren. Ik zal nooit vergeten hoe vreselijk lief en persoonlijk zijn aanzoek was! Dat hij mijn kinderen hierbij betrokken had, dat hij ze neemt alsof het zijn eigen kinderen zijn. Dit ben ik hem zo dankbaar! Ik zal altijd ja zeggen! Want al zijn we zwaar op de proef gesteld, we zijn er nog steeds samen! En ik geloof niet dat er iets is dat dat kan breken…

My life blogs, how is your life?!

Liefs Nathalie

  1 reactie op “Heb jij ooit een huwelijksaanzoek gehad?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram