Lieve Juul

Rouwverwerking, herkenning en steun na het verlies van je baby.  Welkom op de pagina van mijn boek:

 Lieve Juul, of Juultje zoals wij graag zeggen

bestellen boek

Je kunt een exemplaar bestellen door op de bestelknop te klikken. Je stuurt dan een mail!

Vermeld in deze mail je naam en adresgegevens.

Wil je graag dat ik het boek persoonlijker voor je maak, dan schrijf ik er met alle liefde een boodschap voor je in. Wil je het voor een ander kopen en daar een persoonlijke boodschap voor achterlaten? Alles kan! Meldt het in je mail en ik regel het voor je!

boek bij rouwverwerking verlies baby

Korte beschrijving

Een zwangerschap is niet altijd een roze wolk. Zo was mijn zwangerschap verre van ideaal. Een gevecht tegen een placenta praevia totalis (voorliggende placenta) werd uiteindelijk teveel voor onze dochter. Zij overleed ten gevolge van deze aandoening. De wereld waarin wij ons bevonden en nog steeds bevinden heb ik geprobeerd te beschrijven. Wat begon als een dagboek (uit verveling en omdat er veel gebeurde wat ik niet wilde vergeten) is uitgemond tot een boek. Een boek met herkenningspunten en hopelijk steun voor degene die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Helaas zijn deze mensen er…veel teveel.

Link naar de webwinkel

Ook als EBOOK verkrijgbaar voor maar € 6,99

Voorproefje van het boek

Hoofdstuk 16afscheid

Waarom bij rouwverwerking? Lees de reacties:

*Artsen/verpleegkundigen

Lydia Kaars, verpleegkundige Groene Hart ziekenhuis: Ik denk dat je boek erg herkenbaar zal zijn voor velen onzichtbare, vlinder, mama’s. Maar ook voor mama’s die geen kindje verloren hebben. Ook ik kreeg t af en toe benauwd hoor. Voor mij als kinderverpleegkundige kan ik jullie gevoel helemaal indenken, van haal haar alsjeblieft! Ik denk dat het voor ons goed is om ook eens de andere kant te lezen. Misschien vind je t ooit eens waardevol om tijdens een scholing van kinder-/kraam verpleegkundige jouw verhaal te komen vertellen. We leren veel van ‘ervaringsdeskundige’. “

Lees hier de gehele reactie van Lydia: reactie Lydia, kinderverpleegkundige

*Therapeuten:

Irene van Praktijk Janna: “Prachtig boek, Nathalie heeft het onbeschrijflijke weten weer te geven in woorden. Liefdevol, met een lach en een traan. Was nieuwsgierig naar het boek, maar zag er ook een beetje tegenop om het te gaan lezen omdat ik de afloop al wist.
Begon te lezen en kon het bijna niet meer wegleggen, heb het in een halve avond en een ochtend helemaal uitgelezen. Ik heb hardop gelachen én hard zitten huilen, de onmacht en de liefde die uit het boek spreken zijn aangrijpend.”

Een aanrader!

Praktijk-Janna

*Uitvaartbegeleiders

Kleine Ster uitvaartbegeleiding: “Zeker een herkenning voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook voor artsen en verpleegkundigen van de zwangerenafdeling en verloskamers is het een must om te lezen. Dit is echt de andere kant van het verhaal. Wat voor een impact het heeft op de vrouw en haar gezin en omgeving heb je niet altijd door.
Ik vond het heel goed om te lezen wat het allemaal met je doet.

Een aanrader voor iedereen die ermee te maken krijgt, persoonlijk of de behandelaars en verzorgers.”

Logo-Kleine-Ster-180x180 Lees hier de rest van de reactie van Kleine Ster Uitvaartbegeleiding pdf

*Bloggers

Kelly van Mama van een foto: “Als ik nu de pagina omsla dan is hun strijd voor niks geweest. Ik zou bevestigd zien dat Juultje dood is en dat wil ik nog even niet… Het voelt alsof ik in de spiegel kijk maar dan anders, alsof mijn eigen gedachten opeens op papier staan gedrukt. Eigenlijk is het een boek wat iedereen zou moeten lezen; om onze nieuwe ik te begrijpen, om extra dankbaar te zijn als alles wel goed is gegaan of als je na alle slapeloze nachten niet meer weet waar je het moet zoeken even een kijkje te nemen in onze slapeloze nachten…

Lees hier de rest van de review van Mama van een foto

Debbie van Day-dreamer: “Ik heb lang over dit boek gedaan, huilend heb ik op bed gelegen met het boek in me handen. Omdat ik zelf mijn kindje heb verloren, moest ik soms echt het boek weg leggen om even flink te huilen.”

Lees hier de rest van de review van Day-dreamer

Thea van Bampraat: “Het is geschreven alsof ze recht tegenover je zit en haar verhaal aan het vertellen is. Als je bij hoofdstuk 14 komt, kun je maar beter eerst tissues pakken. Ik had ze hard nodig. Hoe ze na haar keizersnede verwachtte haar dochter te kunnen opvoeden, maar die droom abrupt werd weggenomen. Hoe Juul een vlinderkindje werd.

Zelfs nu ik dit typ, raakt het me weer.”

cropped-BAMpraatHeader Lees hier de rest van de review van Bampraat

Joyce van Mamakletst:Ik ben van mening dat dit boek een enorme aanrader is voor iedereen die in zijn werk, of juist privé te maken krijgt met overleden kinderen. Het maakt goed duidelijk wat een enorme impact dit heeft op een gezin. En ik ben ervan overtuigd dat het kan helpen in het contact met de gebroken ouders.”

MamaKletst02header Lees hier de rest van de review van Mamakletst

Els van Mamaels: “Met veel tranen en af en toe een lach heb ik dit boek gelezen. Over de inhoud wil ik niks zeggen, je moet het gewoon lezen. Als je ermee begint, kun je hem niet meer wegleggen.”

Lees hier de rest van de review van mamaels

*Lezers

Petra zegt: “Lieve schat, in een adem uit gelezen. Het is alsof (alsof omdat ik weet dat het onmogelijk is) iedere vezel in mijn lijf de pijn, radeloosheid en het verdriet voelt die jij/jullie ervoeren en ervaart. Een heel intieme blik in jouw leven. Dank je wel voor dit voorrecht. Heel bijzonder. 

Wie ben ik?

2014-10-01-11-47-35-856Nogal klein van stuk met mijn 1.48 m, lichtelijk overgewicht volgens de BMI meter (serieus…de grens is 25 en daar krijg ik het net voor elkaar om op de 25,1 te staan, grrrr).

Ik breng mijn dagen in de eerste plaats door als moeder van een zoon en twee dochters; Danny (19), Nikki (17) en Juul. Juul is ons vlinderkindje, zoals ze dat mooi noemen. Zij is overleden bij haar geboorte op 31 maart 2013, Eerste Paasdag. Het boek is ontstaan vanuit haar zwangerschap, geboorte en overlijden. Inmiddels hebben we het geluk een regenboogkindje groot te mogen brengen, Puk heeft ons leven weer verrijkt met haar streken en prachtige lach! Juul en Puks vader is Ewout, de pilaar die mij staande houdt als ik even wankel. En de derde plek in mijn bestaan breng ik door als juf op een basisschool.

Meer ‘about me‘ vind je: HIER

Contactinformatie:
 • lievejuul@outlook.com
 • 06-48793701
 • Veenzoom 7
 • 2804 CA Gouda
 • facebook latest Instagram-logo-005 Volg en like jij al? Voor alle updates over het blog, boek en andere ontwikkelingen zou ik het toch even doen! Je bent welkom!
Boek en auteurfeitjes
 • auteur – Nathalie van Stijn
 • uitgever – Brave new Books
 • ISBN – 978 94 02123 79 1
 • jaar – 2014
 • boekvorm – Biografie/Memoires
 • aantal pagina’s – 216
 • taal – Nederlands
 • prijs – 19,99 (ex verz.kosten)

  12 reacties op “Lieve Juul

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram