Reacties/reviews

Reacties van:

*Artsen/verpleegkundigen

Lydia Kaars, verpleegkundige Groene Hart ziekenhuis: Ik denk dat je boek erg herkenbaar zal zijn voor velen onzichtbare, vlinder, mama’s. Maar ook voor mama’s die geen kindje verloren hebben. Ook ik kreeg t af en toe benauwd hoor. Voor mij als kinderverpleegkundige kan ik jullie gevoel helemaal indenken, van haal haar alsjeblieft! Ik denk dat het voor ons goed is om ook eens de andere kant te lezen. Misschien vind je t ooit eens waardevol om tijdens een scholing van kinder-/kraam verpleegkundige jouw verhaal te komen vertellen. We leren veel van ‘ervaringsdeskundige’. “

Lees hier de gehele reactie van Lydia: reactie Lydia, kinderverpleegkundige

*Therapeuten:

Irene van Praktijk Janna: “Prachtig boek, Nathalie heeft het onbeschrijflijke weten weer te geven in woorden. Liefdevol, met een lach en een traan. Was nieuwsgierig naar het boek, maar zag er ook een beetje tegenop om het te gaan lezen omdat ik de afloop al wist.
Begon te lezen en kon het bijna niet meer wegleggen, heb het in een halve avond en een ochtend helemaal uitgelezen. Ik heb hardop gelachen én hard zitten huilen, de onmacht en de liefde die uit het boek spreken zijn aangrijpend.”

Een aanrader!

Header-Praktijk-Janna-hortensia

*Uitvaartbegeleiders

Kleine Ster uitvaartbegeleiding: “Zeker een herkenning voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook voor artsen en verpleegkundigen van de zwangerenafdeling en verloskamers is het een must om te lezen. Dit is echt de andere kant van het verhaal. Wat voor een impact het heeft op de vrouw en haar gezin en omgeving heb je niet altijd door.
Ik vond het heel goed om te lezen wat het allemaal met je doet.

Een aanrader voor iedereen die ermee te maken krijgt, persoonlijk of de behandelaars en verzorgers.”

Logo-Kleine-Ster-180x180 Lees hier de rest van de reactie van Kleine Ster Uitvaartbegeleiding pdf

*Bloggers

Kelly van Mama van een foto: “Als ik nu de pagina omsla dan is hun strijd voor niks geweest. Ik zou bevestigd zien dat Juultje dood is en dat wil ik nog even niet… Het voelt alsof ik in de spiegel kijk maar dan anders, alsof mijn eigen gedachten opeens op papier staan gedrukt. Eigenlijk is het een boek wat iedereen zou moeten lezen; om onze nieuwe ik te begrijpen, om extra dankbaar te zijn als alles wel goed is gegaan of als je na alle slapeloze nachten niet meer weet waar je het moet zoeken even een kijkje te nemen in onze slapeloze nachten…

Lees hier de rest van de review van Mama van een foto

Debbie van Day-dreamer: “Ik heb lang over dit boek gedaan, huilend heb ik op bed gelegen met het boek in me handen. Omdat ik zelf mijn kindje heb verloren, moest ik soms echt het boek weg leggen om even flink te huilen.”

Lees hier de rest van de review van Day-dreamer

Thea van Bampraat: “Het is geschreven alsof ze recht tegenover je zit en haar verhaal aan het vertellen is. Als je bij hoofdstuk 14 komt, kun je maar beter eerst tissues pakken. Ik had ze hard nodig. Hoe ze na haar keizersnede verwachtte haar dochter te kunnen opvoeden, maar die droom abrupt werd weggenomen. Hoe Juul een vlinderkindje werd.

Zelfs nu ik dit typ, raakt het me weer.”

cropped-BAMpraatHeader Lees hier de rest van de review van Bampraat

Joyce van Mamakletst:Ik ben van mening dat dit boek een enorme aanrader is voor iedereen die in zijn werk, of juist privé te maken krijgt met overleden kinderen. Het maakt goed duidelijk wat een enorme impact dit heeft op een gezin. En ik ben ervan overtuigd dat het kan helpen in het contact met de gebroken ouders.”

MamaKletst02header Lees hier de rest van de review van Mamakletst

Els van Mamaels: “Met veel tranen en af en toe een lach heb ik dit boek gelezen. Over de inhoud wil ik niks zeggen, je moet het gewoon lezen. Als je ermee begint, kun je hem niet meer wegleggen.”

Lees hier de rest van de review van mamaels

*Lezers

Petra zegt: “Lieve schat, in een adem uit gelezen. Het is alsof (alsof omdat ik weet dat het onmogelijk is) iedere vezel in mijn lijf de pijn, radeloosheid en het verdriet voelt die jij/jullie ervaarden en ervaart. Een heel intieme blik in jouw leven. Dank je wel voor dit voorrecht. Heel bijzonder.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram