Wanneer zie ik jou terug?

rainbow-67902_640

My life…liedjes.

wanneer zie ik jou terug
mijn engel die over me waakt
wanneer zie ik jou terug
een ster die naar me knipoogt en me nooit verlaat
die elke avond aan de hemel staat

                             K3

Favoriete muziek

Dagelijks was hier de discussie tussen Nikki en vriendinnen. “Ik ben Kathleen!” –  “Nee, ik!”  – “Oké, maar dan ben ik, Kristel. En jij bent Karen!” (Josje was toen nog niet van de partij) K3 was hier in huis razend populair, behalve dan bij Danny natuurlijk…die vond er niks aan… Ook ik vond het geen straf. Gezellige muziek met genoeg afwisseling en regelmatig een nieuwe CD of leuke toneelvoorstelling, vulde hier de huiskamer. Beter dan de Mosselman of  Berend Botje dag in dag uit te moeten aanhoren.

Maar aan alle leuks komt een eind. Nikki kwam in de pubertijd en al snel gingen we van K3 naar twirk-billende muziek. Danny zijn muziekkeuze speelt zich gelukkig achter de deur van zijn slaapkamer af. Daaraan merk ik al snel dat ik ouder aan het worden ben…ik vind er vaak niks meer aan.

Hoe kies je iets waarvan je het bestaan niet weet?

En dan sta je ineens voor een rare keuze…je moet liedjes gaan uitzoeken voor de uitvaart van je baby. Je baby die nooit een voorkeur voor muziek heeft kunnen krijgen.

Ik weet niet wat bij Juul past, ik heb geen idee wat ze mooi zou vinden. Hoe weet je waar je goed aan doet? De dagen gaan snel voorbij en de knoop moet doorgehakt worden. We zoeken en komen de bekende uitvaartliedjes tegen. En mijn gevoel zegt me dat het niet bij haar past. Ik heb ook geen idee waar we zoeken moeten! Ik was hier niet op voorbereid, ik heb hier nog nooit over nagedacht! Geef me meer tijd, ik wil het goed doen, ik wil nergens spijt van krijgen. We krijgen maar één kans.

Toen gingen we het anders aanpakken. We gingen niet zoeken op uitvaart of afscheidsliedjes, maar we gingen zoeken op kinderliedjes. Al snel kwamen we uit  bij K3 met “Wanneer zie ik jou terug?“. deze keus was snel gemaakt. Het voelde meteen goed. De titel zegt voor ons genoeg.

Wel vonden we dit een heel verdrietig liedje en vonden dat er ook een minder zwaar liedje gedraaid moest worden. Vraag me niet waarom, het is niet alsof je daardoor de dag een stuk gezellig maakt of wil maken. Dit was gewoon ons gevoel… We kwamen uit bij Kinderen voor kinderen met het liedje “Zo bijzonder“. Een vrolijk liedje met voor ons kleine bijzondere regels erin.

Pak je spullen en ga mee omhoog
We zijn op weg naar de regenboog

Het liedje gaat over de gekleurde  reis naar de regenboog. Wij vonden het ook belangrijk dat men tijdens de uitvaart in gekleurde kleding kwam. En het liedje gaf ons het gevoel dat we met haar mee mochten…

Nooit heb ik een seconde spijt gehad van deze keuze, van deze liedjes. Maar ik weet niet of ik ze ooit nog kan luisteren. Ik weet dat ik het weer een keer zal moeten…maar ik weet niet wanneer.

My life blogs, how is your life?!

Liefs Nathalie

0          kvk32

  4 reacties op “Wanneer zie ik jou terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram