Die rot-rollercoaster van emoties

My life.. wat een rare week.

Boos, frustraties, ontlading, hoop, blijdschap, teleurstelling en altijd dat eeuwige verdriet… Deze week komt het in een nog grotere rollercoaster voorbij!

Spuiten & snikken

vz_spuitenensnikkenOp de mat ligt het boek. spuiten en snikken. het verhaal van Claudia van Loon. Haar reis naar het moederschap. Een reis die niet vanzelf ging en waar zij de confrontatie ook nog eens aan moest gaan met nachtmerries uit het verleden.  Een lange weg met veel herkenning voor iemand met een kinderwens die maar niet in vervulling lijkt te gaan.

De eerste twee hoofdstukken kon ik niet snel genoeg doorlezen. Ik wilde doorpakken naar haar verhaal over haar strijd met Moeder natuur. Moeder natuur die het niet makkelijk maakte voor Claudia en haar partner om een kindje te krijgen. Een strijd waar wij nu middenin zitten en dit boek voor mij niet beter getimed had kunnen worden!

Ik lees over haar kracht, haar zwakte en haar teleurstellingen. En bovenal haar doorzettingsvermogen wat mij weer hoop geeft.

Binnenkort kun je een compleet review lezen van mij via Uitgerekend jij. Ik heb de eer een Lot geniet te zijn! Een vrouw in haar traject die hier schrijft over haar ervaringen waarmee zij het doorstaat!

Maar dan kom ik toe aan het laatste deel 

Het laatste stuk van het boek valt me zwaar.. Claudia is zwanger en krijgt haar kindje. Ik probeer het te lezen, maar ik huil als een baby… Ik voel Juul in mijn buik, het getrappel van haar voetjes. Ik voel Juul op mijn borst en de pijn van dat moment… Ik ben bij het crematorium en voel dat ik haar daar nooit had mogen achterlaten. Waarom heb ik dat gedaan, welke moeder doet zoiets! Ik mis je…het doet zo’n pijn en ik neem het mezelf even kwalijk dat ik doorga met mijn leven.

Lieve Juul, of Juultje zoals wij graag zeggen

Natuurlijk is er dan mijn verhaal. Deze week werd het werkelijkheid. Lieve Juul kan gekocht worden! Er waren wat schoonheidsfoutjes waardoor het een paar daagjes langer duurde, maar het is dan toch gelukt! Ik heb er al veel over geschreven, maar HIER kun je toch nog even alle informatie terug vinden.

Tranen vloeien deze week. Ik voel het uitkomen van het boek alsof ik iets afsluit. En ik wil niks afsluiten wat Juul betreft. Dus probeer ik het nu dan ook te zien als een toekomst, een toekomst voor Juul, waarin zij betekenis krijgt voor vlindermoeders. Toch lijkt het deze week even niet te lukken om het zo te zien. Ik laat het dan ook maar even en geef toe aan mijn zwaktes… Ik weet namelijk ook dat ik hier altijd weer bovenop kom!

Mijn lieve mam

“Een klein meisje met rossig haar en krullen als haar neefje.” Zo ziet mijn moeder Juul voor zich. We hebben allemaal een beeld van hoe ze eruit zou zien. We zullen het echter nooit weten. Voor Lieve Engeltjes heb ik een interview met mijn moeder gehouden. Deze kun je HIER lezen.

Ook oma’s hebben de pijn, de pijn van het verlies van hun kleinkind. Daar bovenop komt de pijn en het verdriet wat je ziet in je dochter. Het interview laat goed zien wat dit met oma’s doet…. Want mijn moeder is helaas niet de enige oma van een vlinderkindje….

Wil je meer lezen over een moeder van een overleden baby? Of juist over onze ervaringen in het IVF traject?

Volg via facebook als je niks wilt missen!

My life blogs, how is your life?!

Liefs Nathalie

  1 reactie op “Die rot-rollercoaster van emoties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram