fridays facts 2

My life…toptips voor juffen en moeders

(door op het plaatje te klikken kom je op de juiste website terecht)

Welke juf  is het nog niet tegengekomen…faalangst. Ook zullen veel moeders dit op de ene of andere manier terugzien in hun kinderen. Ook mijn eigen dochter heeft hier flink last van gehad, zij heeft ondertussen de tools (en een hele schoolpresentatie) meegekregen om hiermee om te gaan, maar er zijn nog genoeg kinderen die deze tools niet bezitten.

Nog een weekje dan mag ik weer aan de slag! En ik ben tegen een geweldig boek aangelopen (eigenlijk een tip die ik ontving tijdens een verjaardag). Het boek heet Rumme Rups en is geschreven door Mirjam Hildebrand. Rumme Rups is bang om een vlinder te worden, de angsten wat er allemaal kan gebeuren als vlinder houden hem tegen. Al zijn insectenvriendjes helpen en motiveren hem om het toch te doen. Het is een boek in rijm met prachtige, kleurrijke tekeningen. Achterin het boek vind je tips en vragen om aan kinderen te stellen. Ik heb ervan genoten en kan niet wachten hoe de klas erop gaat reageren! Mirjam is ook zo lief geweest een persoonlijk boodschap voor mijn groep 4 achter te laten in het boek. En hou haar in de gaten, de andere insectenvriendjes zouden ook zomaar genoeg avonturen kunnen beleven voor een eigen boek!

rumme-rups-een-kleurrijk-en-vrolijk-prentenboek-voor-kleuters

Toen kwam er op Facebook een geniale ‘geluidsmeter’ voorbij. Dit is voor juffen met een digibord. (bijna niet meer weg te denken als je voor de klas staat, maar er zullen er best nog een paar zijn die deze luxe niet hebben of willen). Het zijn (stuiter) ballen die, naarmate het volume omhoog gaat steeds harder gaan stuiteren. Een leuke variatie is dat je de ballen kunt veranderen in oogballen (mijn favoriet)!!!

f0fd84a735f3726f1d4e462c1ab041aa

Een wat meer algemene tip is te vinden op www.pinterest.com

Ik ben zelf nog een beetje aan het uitvogelen hoe Pinterest werkt (ik ben nog een beetje een groentje met zulke dingen). Maar ik heb al wel gezien dat je daar de leukste (echt de allerleukste) dingen kunt vinden. En ik zeg dingen, want er staan echt ideetjes over alles! Maar de tip van deze week is dus vooral voor de juffen onder ons.

http://www.pinterest.com/lottie0711/ideetjes-voor-in-de-klas/

Zover weer voor deze vrijdag! Heb jij nog tips? Ik hoor ze graag, dan gooi ik ze binnenkort bij de Fridays Facts, of zet ze in een reactie onder dit bericht!

My life blogs, how is your life?!

Liefs Nathalie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram