vlinderdag maart

My life… niet alleen Juuls vlinderdag komt eraan

Maart, de maand waarin wij ouders werden van ons mooie iniminimeisje… Juul. Nooit heeft zij haar oogjes mogen openen, maar dat neemt niet weg dat ik wel haar mama ben. Dat neemt niet weg dat ik net zoveel van haar hou als van mijn andere kinderen. En dus verdient haar geboortedag ook aandacht! 31 maart is de tweede vlinderdag van Juul. Vorig jaar hebben wij een gezellige dag met z’n viertjes gehad in de Efteling. ‘s Avonds hebben wij voor Juul nog een wensballon opgelaten. De zon scheen en het was gewoon een prachtige dag! Dit zette voor ons de trend om ieder jaar een fijn uitje met zijn viertjes te hebben. Een dag om naar uit te kijken en niet om tegenop te zien.

Vooral het met elkaar zijn en tussendoor herinneringen van Juul ophalen. Dit jaar gaan we ‘glow in the dark’ bowlen en misschien nog naar Amsterdam Dungeon. (ik weet het.. klinkt heel gek om te doen op zo’n dag, maar dit is iets wat we al heel lang willen doen) Dingen doen die we niet standaard doen en waar we later op terug kunnen kijken als alle dingen die we op 31 maart hebben gedaan. Lekker een hapje eten (en duimen voor wederom mooi weer) en ‘s avonds weer een ballon de lucht in. Ik hoop dat we dit nog jaren met ons gezinnetje kunnen doen.

Mats* 21-03-2014

Met een zwangerschap van 22 weken en 4 dagen kreeg Mats geen kans op een leven buiten de buik van zijn mama. Linda vertelt:

Op 19 maart had ik een echo en toen bleek dat hij was overleden… totaal onverwachts. Het rare is dat ik al een vreemd gevoel had. We hebben namelijk een hond Luka, die altijd super vrolijk is en kwispelt. Die ochtend van de 19e ging ik hem uitlaten en liep hij continue met zijn staart naar beneden. Dus ik was al heel gespannen voor de echo en toen bleek dat Mats* was overleden viel voor mij meteen het kwartje. De dagen dat Mats* nog in mijn buik zat wou onze hond ook niet meer bij mij liggen en zat alleen maar te bibberen. We hebben hem toen maar naar mijn ouders gebracht.

De oorzaak van zijn overlijden is vermoedelijk door wendingen in de navelstreng en mijn placenta was wat kleiner dan gemiddeld. Hierdoor zou hij te weinig voeding hebben gehad, maar 100% zekerheid kunnen ze hierop niet geven.

Dit wordt onze eerste vlinderdag en ik vind het moeilijk. Wel of geen taart? Met familie of met zijn 2e? Eén ding weet ik wel en dat is dat ik ballonnen op wil laten gaan. Verder wil ik ook proberen om er geen trieste dag van te maken, maar om ook blij te zijn dat hij onze zoon is. Wel ben ik van plan hier ieder jaar bij stil te staan. Ik noem het gewoon zijn geboorte dag!

Liefs Linda

Floortje* 10-03-2006

2006, Sylvia haar wereld stortte compleet in met 36 weken zwangerschap. Haar dochtertje Floortje was in haar buik overleden. Met spoed werd ze opgenomen en daar bleek dat zij een septische shock had ten gevolge van een longontsteking (die niet was geconstateerd door de huisarts). Sylvia heeft acht dagen geslapen. In deze dagen is Floortje geboren en begraven… Nooit heeft zij haar dochter mogen ontmoeten…. Inmiddels heeft zij twee gezonde dochters en is zij uiteraard blij dat zij het wel heeft overleefd, maar wat is het verdriet groot.

“In maart voel ik het verdriet altijd als vanzelf weer opkomen.  Ik heb niet veel met de plek waar Floortje* is begraven, ik heb haar daar niet heen gebracht. Heb haar zelfs nooit gezien, gevoeld of gekust..  Ze is van mijn buik rechtstreeks naar mijn hart gegaan.”

 

Sylvia heeft een aantal gedichten voor Floortje geschreven. Zij vroeg mij onderstaand gedicht vandaag te plaatsen.

Ik kan je niet troosten

Maar toch troost ik jou

Met mijn hart

Ik kan je niet dragen

Maar toch draag ik jou

In mijn hart

Ik kan je niet zien

Maar toch zie ik jou

In de ogen van hen allebei

Ik kus hun traantjes

Maar zeg soms heel zacht

In mijn hart ben je heel dicht bij mij

Liefs Sylvia van Gent

Moeder van Lotte, Lieke en Floortje*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram